Flinterupgård

Flinterupgård er et botilbud for stofafhængige borgere med psykiske lidelser. Beboerne kan være tidligere hjemløse eller have brug for en anden form for støtte end de kan få i andre tilsvarende botilbud. Beboerne er i metadonbehandling og kan klare sig selv i hverdagen, da der ikke er personale på stedet i de sene aften- og nattetimer samt i weekenderne.

Vi tilbyder

På Flinterupgård har vi som mål, at alle beboerne får mulighed for at udvikle og videreudvikle egne færdigheder og får lyst til at prøve andre boformer uden for huset.

Boligerne

Flinterupgård er en ældre landejendom beliggende i en mindre landsby på Midtsjælland i naturskønne omgivelser. Beboerne bor på mindre værelser på 14-18 m2 med fælles bad og toilet på gangen.
Stuehuset rummer – udover beboernes værelser – også hjemligt indrettede fællesarealer, køkken, vaskerum og kontorer. Derudover har Flinterupgård også et funktionsdygtigt værksted samt et gæsterum til pårørende. Vi har plads til otte beboere ad gangen på Flinterupgård.

Dagligdagen på Flinterupgård

Alle beboere tilbydes en fast kontaktperson, som sammen med beboeren udarbejder en opholdsplan. I opholdsplanen vil vi undersøge, hvilke problemstillinger den enkelte beboer har, og hvilken støtte han/hun har brug for. Sammen med beboeren følger vi jævnligt op på problemområderne i opholdsplanen.

Alle beboere får tilbudt at være med i vores økologiske og sunde madordning. Vi spiser alle måltider sammen i vores hyggelige spisestue. Vi hjælpes ad med hverdagens gøremål såsom madlavning, borddækning m.m., og beboerne har mulighed for selv at byde ind, der hvor de har lyst til at hjælpe til.

En gang om ugen holder vi fællesmøde, hvor beboerne kan komme med forslag til hverdagen i huset. Beboerne skal være indstillet på at deltage i fællesmøderne, fællesarrangementer og vores ugentlige rengøringsdag.

På Flinterupgård har vi i dagligdagen fokus på sundhed og velvære. Vi har forskellige motionstilbud, såsom gåture i omegnen. Vi tager ofte på ture ud af huset og vi afholder forskellige sociale arrangementer – fx fejrer vi jul sammen.

På alle hverdage er der medarbejdere på arbejde i tidsrummet kl. 8-16, onsdage 8-19.

Hvordan får man plads på Flinterupgård?

Man kan kun få plads på Flinterupgård, hvis man er blevet visiteret til tilbuddet. Det er Hjemløseenheden i Borgercenter Voksne, der bevilger boopholdet på baggrund af en udredning af borgerens situation. 

Læs mere om Flinterupgård i dokumenterne i menuen til højre. 

Kontaktinformation Flinterupgård

Flinterupvej 22
4180 Sorø
Tlf: 57 84 53 05
E-mail: flinterupgaard@sof.kk.dk

Institutionsleder

Kim Hertel
E-mail: GI30@sof.kk.dk